zoeken X

Professionals

xx Als professional in jeugdhulp en jeugdbescherming doe je belangrijk werk. Je helpt en ondersteunt kinderen en jongeren en hun ouders of verzorgers als opgroeien en opvoeden niet vanzelf gaan. In het Programma Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming krijgen waardevolle thema’s rondom professionalisering vorm. 

Alle informatie voor professionals

Aanbieders en werkgevers

xx Als werkgever of aanbieder van jeugdhulp en jeugdbescherming ben je verantwoordelijk voor goede kwaliteit van hulp. Die hulp organiseer je samen met je professionals. Het Programma Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming biedt handvatten voor verschillende thema's.

Alle informatie voor aanbieders

Gemeenten

xx Met de Jeugdwet hebben gemeenten een andere rol en verantwoordelijkheid gekregen voor de hulp aan kinderen en jongeren en hun ouders en verzorgers. Lees hier meer over de rol van gemeenten in het jeugddomein en het belang van professionalisering. 

Alle informatie voor gemeenten

Magazine

Samen werken aan professionalisering

Ga sámen aan de slag met de nieuwe professionaliseringsopgaven door te leren van en met elkaar

Bekijk magazine

Naslagwerk

Kompas in de jeugdhulp en jeugdbescherming

Een toelichting op de wetgeving en beroepsethiek voor de jeugdhulpverlener en de jeugdbeschermer

Bekijk kompas

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over professionalisering in het jeugddomein en de activiteiten die PJ&J organiseert? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. 

Toolkit

Handige tools

Ga aan de slag met handige tools voor verdere professionalisering binnen het jeugddomein.

Bekijk toolkit

Professionalisering

Onder de vlag van Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming werken partners en het werkveld in samenwerking met het Ministerie van VWS continue samen om de doelen van de Jeugdwet te verwezenlijken.