zoeken X

Regiobijeenkomsten

Samen werken aan kwaliteit in de jeugdhulp

Het doel van de jeugdwet is dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien. Daar waar dit niet vanzelfsprekend is, bieden professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming de best passende hulp. Het liefst preventief, in de leefwereld van het kind, in samenwerking met het gezin en andere hulpverleners, waarbij zelfregie zo ver mogelijk wordt bevorderd.

Om kwalitatief goede hulp te bieden is verdere professionalisering van jeugdhulp cruciaal. Hierin hebben professionals, aanbieders, gemeenten én cliënten allen een belangrijk aandeel. In een eerste bijeenkomst op 26 april hebben deze partijen een dialoog gevoerd over gedeelde waarden, uitgangspunten en ieders aandeel bij professionalisering.  In de regiobijeenkomst gaan we hier samen verder over in gesprek én aan de slag. Wat zijn jouw belangrijkste uitgangspunten bij verdere professionalisering van de jeugdhulp? Waar kunnen we afspraken over maken? Waar kunnen - en moeten we samenwerken en wat kan jij vanuit jouw rol doen om de kwaliteit van de jeugdhulp verder te versterken?

Waar en wanneer? Er zijn drie regiobijeenkomsten: in Zwolle, Eindhoven en Den Haag. Voor een hapje en drankje tussendoor wordt gezorgd.

Voor wie? Professionals, directeuren, beleidsmakers, aanbieders, cliënten(vertegenwoordigers) en ervaringsdeskundigen zijn allemaal welkom! Hoe diverse het gezelschap, hoe rijker het gesprek!

Meld je alvast aan voor een regiobijeenkomst

Meer weten? Binnenkort volgt meer informatie over het programma en de locatie. Blijf op de hoogte via deze pagina of abonneer je op de nieuwsbrief Professionalisering Jeugdhulp.