zoeken X
Naar thema: Beroepsontwikkeling

Nieuw competentieprofiel hbo jeugd- en gezinsprofessionals

Meer dan voorheen krijgen professionals de ruimte om te doen waar zij goed in zijn: kinderen, jongeren en gezinnen ondersteunen, zodat zij goed en snel geholpen worden. Daarbij staat het cliēntperspectief voorop, worden ze uitgedaagd om integraal te werken en moeten ze de keuzes die ze maken professioneel afwegen en verantwoorden. Het nieuwe competentieprofiel voor hbo jeugd- en gezinsprofessionals sluit hierbij aan. Het is ontwikkeld samen met organisaties uit het werkveld die al op een nieuwe en toekomstbestendige manier werken.

Het competentieprofiel gaat uit van de professionele opgaven waarvoor professionals zich in de praktijk gesteld zien. Bij de opgaven wordt het gewenste vakvolwassen gedrag beschreven. Het perspectief van het kind, de jongere, het gezin en hun netwerk staat daarbij centraal. Door zijn opbouw en vertrekpunten daagt dit competentieprofiel professionals uit om te blijven investeren in hun beroepsontwikkeling. Als aanbieder/werkgever kun je je professionals hierbij ondersteunen.

Download het Competentieprofiel voor de hbo jeugd- en gezinsprofessional.

Werken aan je vakbekwaamheid? Gebruik de competentietool!

Op basis van het competentieprofiel is een competentietool ontwikkeld. Je kunt de tool gebruiken om te kijken wat er van je verwacht wordt. Waar sta je en waar kun je jezelf nog verder ontwikkelen?

banner naar competentietool