zoeken X
Naar thema: Beroepsontwikkeling

Beroepscode voor jeugd- en gezinsprofessionals

Jeugd- en gezinsprofessionals die werkzaam zijn op hbo-niveau en die werken in complexe situaties waarbij hun handelen grote impact heeft op kinderen en gezinnen, moeten zich registreren. Beroepsregistratie bij SKJ betekent dat zij continu werken aan hun vakmanschap en dat zij werken volgens hun professionele standaarden: hun beroepscode en de vakinhoudelijke richtlijnen.

Deze professionele standaarden ondersteunen professionals bij het maken en onderbouwen van keuzes in hun dagelijkse werk. Door met collega’s hierop te reflecteren werken ze aan hun beroepsontwikkeling. Uit de Jeugdwet vloeit voort dat werkgevers en aanbieders moeten zorgen dat hun professionals kunnen werken volgens de voor hen geldende beroepscode en vakinhoudelijke richtlijnen. Dat betekent dat professionals niet kunnen handelen in strijd met hun beroepscode.
De ‘Beroepscode voor de Jeugd- en Gezinsprofessional’ is digitaal beschikbaar op de website van de Beroepsvereniging voor Professionals in Sociaal Werk, de BPSW. Vanaf januari 2018 is de code ook als boekje te bestellen via de website van de BPSW.

Wil je op de hoogte blijven over de beroepscode en hoe professionals ermee aan de slag kunnen? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief van PJ&J.